Göteborgs Friidrottsförbund

Vårdialog 1 juni!

Du är inbjuden till Göteborgs Friidrottsförbunds Vårdialog 2023!

Torsdag 1 juni, mellan 16.00 – 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

Mötet genomförs på plats i Friidrottens Hus och samtliga föreningar är välkomna att närvara med två representanter. Representanterna skall ha olika funktion i föreningen då perspektiv från olika delar av verksamheten eftersträvas i dialogen. 

För att anmäla dig till Vårdialogen, klicka här!

Anmälan till Vårdialogen skall göras senast torsdag 25 maj. 
Förbundskansliet rekommenderar däremot att ni anmäler er så snart som möjligt då utvidgande frågor skickas till er som anmält sig. 

Programmet! 

16:00 Fika serveras!
16:30 Ordförande Anders Prytz hälsar dig välkommen 
16:40 Förbundschef Eva-Lena Frick ger dig en bild av nuläget och en resumé från Varvetveckan
16:50 T.f Friidrottschef Johan Lindh och kommunikatör Sara Holmgren berättar om processen kring verksamhetsplan och Trygg-idrottprojektet.
17:00 Gruppdialoger* kring Verksamhetsplanen, Trygg Idrott, Kommittéer. (Se förberedande frågor i din bekräftelse på anmälan) *Du kommer att själv få välja den dialoggrupp som känns mest motiverande!
18:00 Uppsamling av dialogerna
18:15 Middag! Sallad från Holy Greens
18:30 Tema: Framtidens funktionärer. Evenemangschef Erik Bergkvist besöker Vårdialogen!
19:30 Uppsamling av dialoger från “Framtidens funktionär”
19:50 Anders Prytz rundar av kvällen 

Kom väl förberedd!

Desto mer förberedd du är, desto mer värdefull kan dialogen bli för dig.
Eventuella handlingar skickas ut 25 maj till dig som är anmäld. Förberedande frågor skickas ut löpande i bekräftelse vid anmälan. Förbundskansliet rekommenderar därför att utrymme ges inför dialogen att förbereda er tillsammans i föreningen.

För Verksamhetsplan 2023, klicka här*

*och scrolla till en blå box längre ner på sidan!

Föreningens årshjul 2023

För att läsa Strategi 2025, klicka här!

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening.