Göteborgs Friidrottsförbund

Vårdialog 1 juni!

Du är inbjuden till Göteborgs Friidrottsförbunds Vårdialog 2023!

Torsdag 1 juni, mellan 16.00 – 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

Mötet genomförs på plats i Friidrottens Hus och samtliga föreningar är välkomna att närvara med två representanter. Representanterna skall ha olika funktion i föreningen då perspektiv från olika delar av verksamheten eftersträvas i dialogen. 

För att anmäla dig till Vårdialogen, klicka här!

Anmälan till Vårdialogen skall göras senast torsdag 25 maj. 
Förbundskansliet rekommenderar däremot att ni anmäler er så snart som möjligt då utvidgande frågor skickas till er som anmält sig. 

Programmet! 

16:00 Fika serveras!
16:30 Ordförande Anders Prytz hälsar dig välkommen 
16:40 Förbundschef Eva-Lena Frick ger dig en bild av nuläget och en resumé från Varvetveckan
16:50 T.f Friidrottschef Johan Lindh och kommunikatör Sara Holmgren berättar om processen kring verksamhetsplan och Trygg-idrottprojektet.
17:00 Gruppdialoger* kring Verksamhetsplanen, Trygg Idrott, Kommittéer. (Se förberedande frågor i din bekräftelse på anmälan) *Du kommer att själv få välja den dialoggrupp som känns mest motiverande!
18:00 Uppsamling av dialogerna
18:20 Fika
18:30 Tema: Framtidens funktionärer. Evenemangschef Erik Bergkvist besöker Vårdialogen!
19:30 Uppsamling av dialoger från “Framtidens funktionär”
19:50 Anders Prytz rundar av kvällen 

Kom väl förberedd!

Desto mer förberedd du är, desto mer värdefull kan dialogen bli för dig.
Eventuella handlingar skickas ut 25 maj till dig som är anmäld. Förberedande frågor skickas ut löpande i bekräftelse vid anmälan. Förbundskansliet rekommenderar därför att utrymme ges inför dialogen att förbereda er tillsammans i föreningen.

För Verksamhetsplan 2023, klicka här*

*och scrolla till en blå box längre ner på sidan!

Föreningens årshjul 2023

För att läsa Strategi 2025, klicka här!

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.