Svenska Mästerskapen

Veteran-SM till Göteborg!

Sommarens mästerskap för Veteraner (VSM) till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023! 
Mästerskapet arrangeras på anrika Slottsskogsvallen, som dessutom fyller 100 år! Nyhet för mästerskapet är att Gång inkluderas i grenprogrammet.

-Sommarens Veteran-SM kommer att bli en härlig friidrottsfest i en lika härlig sommarskrud. Friidrotten i Göteborg ska tillsammans bjuda på högklassiga tävlingar i alla kamper om SM-medaljerna. Vi hoppas också få värdefulla tips av våra deltagare till nästa års Veteran-VM, säger förbundschef Eva-Lena Frick

Arrangörsförening är IF Kville som aktivt arbetar för att skapa en meningsfull föreningsmiljö för alla “ung som gammal, nybörjare till elit” och besitter erfarenhet att arrangera tävlingar på såväl arena som ultra och trail. 

-Vi försöker göra Veteran-SM-helgen till en inspirerande och välarrangerad tävling mitt i härliga Göteborg, som har mycket underhållande att erbjuda på lediga stunder. Tävlingen är ett mycket fint genrep för både aktiva och funktionärer inför Veteran-VM nästa år, säger klubbchef Peter Karlsson.

För att läsa inbjudan, klicka här!

Carl-Erik Särndal, Ystads IF, M85, höjdhopp Världsrekord IVSM 23.

Inspirationskällor;

Håll dig uppdaterad på Veteran-SM sidan!

Veteranhistorik Svensk Friidrott

Banrekord Slottsskogsvallen Göteborg Friidrott

ARRANGÖRSFÖRENING IF KVILLE

Foto: decabild.se

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.