Årsberättelsen 2021

“Att inte fatta beslut är ett beslut i sig” – Jahja Zeqiraj

Årsberättelsen 2021 – En reflektion genom pandemin.

De vita utrymmen mellan orden i Årsberättelsen 2021, väver samman sin alldeles egna berättelse om hur pandemin påverkat Göteborgs Friidrottsförbund genom alla led, från styrelsen möjligheter att leda förbundet, föreningarnas möjlighet att skapa arrangemang, klara sig ekonomiskt, till aktivas möjligheter att träna och tävla.

Men årsberättelsen innehåller också en kanske ännu starkare och tydligare röd tråd av styrka och engagemang och en vilja att stärka och utveckla varje grengrupp. “Svensk löpning har gjort sitt kanske bästa år någonsin”, skriver Johan Wettergren samtidigt som Parakommittéens arbete med att integrera Parafriidrott till Svensk Friidrott började sin resa.

Berättelsen speglar också värdet och vikten av att utbyta kunskap över både föreningarna och grengruppernas gränser, och att dela den kunskap du har, med en annan. “Genom utbildning lägger vi grunden för fortsatt utveckling av den fina sprinttraditionen som finns i regionen”, skriver Peter Karlsson, grengruppsansvarig i Sprint/Häck. 

I ordförandes reflektioner berättar Jahja Zeqiraj om hur “förutsättningarna har ändrats månad för månad, vecka för vecka och dag för dag”, samtidigt som  GFIF’s tidigare Teamchef Henrik Eliasson skriver om “en väldigt positiv trend är att många föreningar har utbildat funktionärer under året” och att High Performance Elite, ett samarbete med Göteborg Stad och RF-SISU, precis har kommit igång, vilket innebär riktade resurser och stöd till utvalda elitaktiva och ledare. 

Med det sagt, finns nu Årsberättelsen 2021 uppe, för er, att läsa. 

För att läsa Årsberättelsen 2021, klicka här!

[ För att komma till handlingar för Årsmötet 2021, gå till Friidrottens Demokrati -> Årsmöte 2022. ]

“Örgryte IS Carl Bengtström satte annars tidigt ribban för kvällen genom ett suveränt lopp över 400 meter häck, i en hög intressant duell med irländske storstjärnan Thomas Barr” – Ur “Arrangemang”.

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.