Årsberättelsen 2021

“Att inte fatta beslut är ett beslut i sig” – Jahja Zeqiraj

Årsberättelsen 2021 – En reflektion genom pandemin.

De vita utrymmen mellan orden i Årsberättelsen 2021, väver samman sin alldeles egna berättelse om hur pandemin påverkat Göteborgs Friidrottsförbund genom alla led, från styrelsen möjligheter att leda förbundet, föreningarnas möjlighet att skapa arrangemang, klara sig ekonomiskt, till aktivas möjligheter att träna och tävla.

Men årsberättelsen innehåller också en kanske ännu starkare och tydligare röd tråd av styrka och engagemang och en vilja att stärka och utveckla varje grengrupp. “Svensk löpning har gjort sitt kanske bästa år någonsin”, skriver Johan Wettergren samtidigt som Parakommittéens arbete med att integrera Parafriidrott till Svensk Friidrott började sin resa.

Berättelsen speglar också värdet och vikten av att utbyta kunskap över både föreningarna och grengruppernas gränser, och att dela den kunskap du har, med en annan. “Genom utbildning lägger vi grunden för fortsatt utveckling av den fina sprinttraditionen som finns i regionen”, skriver Peter Karlsson, grengruppsansvarig i Sprint/Häck. 

I ordförandes reflektioner berättar Jahja Zeqiraj om hur “förutsättningarna har ändrats månad för månad, vecka för vecka och dag för dag”, samtidigt som  GFIF’s tidigare Teamchef Henrik Eliasson skriver om “en väldigt positiv trend är att många föreningar har utbildat funktionärer under året” och att High Performance Elite, ett samarbete med Göteborg Stad och RF-SISU, precis har kommit igång, vilket innebär riktade resurser och stöd till utvalda elitaktiva och ledare. 

Med det sagt, finns nu Årsberättelsen 2021 uppe, för er, att läsa. 

För att läsa Årsberättelsen 2021, klicka här!

[ För att komma till handlingar för Årsmötet 2021, gå till Friidrottens Demokrati -> Årsmöte 2022. ]

“Örgryte IS Carl Bengtström satte annars tidigt ribban för kvällen genom ett suveränt lopp över 400 meter häck, i en hög intressant duell med irländske storstjärnan Thomas Barr” – Ur “Arrangemang”.