Årsberättelsen 2021

“Att inte fatta beslut är ett beslut i sig” – Jahja Zeqiraj

Årsberättelsen 2021 – En reflektion genom pandemin.

De vita utrymmen mellan orden i Årsberättelsen 2021, väver samman sin alldeles egna berättelse om hur pandemin påverkat Göteborgs Friidrottsförbund genom alla led, från styrelsen möjligheter att leda förbundet, föreningarnas möjlighet att skapa arrangemang, klara sig ekonomiskt, till aktivas möjligheter att träna och tävla.

Men årsberättelsen innehåller också en kanske ännu starkare och tydligare röd tråd av styrka och engagemang och en vilja att stärka och utveckla varje grengrupp. “Svensk löpning har gjort sitt kanske bästa år någonsin”, skriver Johan Wettergren samtidigt som Parakommittéens arbete med att integrera Parafriidrott till Svensk Friidrott började sin resa.

Berättelsen speglar också värdet och vikten av att utbyta kunskap över både föreningarna och grengruppernas gränser, och att dela den kunskap du har, med en annan. “Genom utbildning lägger vi grunden för fortsatt utveckling av den fina sprinttraditionen som finns i regionen”, skriver Peter Karlsson, grengruppsansvarig i Sprint/Häck. 

I ordförandes reflektioner berättar Jahja Zeqiraj om hur “förutsättningarna har ändrats månad för månad, vecka för vecka och dag för dag”, samtidigt som  GFIF’s tidigare Teamchef Henrik Eliasson skriver om “en väldigt positiv trend är att många föreningar har utbildat funktionärer under året” och att High Performance Elite, ett samarbete med Göteborg Stad och RF-SISU, precis har kommit igång, vilket innebär riktade resurser och stöd till utvalda elitaktiva och ledare. 

Med det sagt, finns nu Årsberättelsen 2021 uppe, för er, att läsa. 

För att läsa Årsberättelsen 2021, klicka här!

[ För att komma till handlingar för Årsmötet 2021, gå till Friidrottens Demokrati -> Årsmöte 2022. ]

“Örgryte IS Carl Bengtström satte annars tidigt ribban för kvällen genom ett suveränt lopp över 400 meter häck, i en hög intressant duell med irländske storstjärnan Thomas Barr” – Ur “Arrangemang”.

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening.