Årsberättelsen 2021

“Att inte fatta beslut är ett beslut i sig” – Jahja Zeqiraj

Årsberättelsen 2021 – En reflektion genom pandemin.

De vita utrymmen mellan orden i Årsberättelsen 2021, väver samman sin alldeles egna berättelse om hur pandemin påverkat Göteborgs Friidrottsförbund genom alla led, från styrelsen möjligheter att leda förbundet, föreningarnas möjlighet att skapa arrangemang, klara sig ekonomiskt, till aktivas möjligheter att träna och tävla.

Men årsberättelsen innehåller också en kanske ännu starkare och tydligare röd tråd av styrka och engagemang och en vilja att stärka och utveckla varje grengrupp. “Svensk löpning har gjort sitt kanske bästa år någonsin”, skriver Johan Wettergren samtidigt som Parakommittéens arbete med att integrera Parafriidrott till Svensk Friidrott började sin resa.

Berättelsen speglar också värdet och vikten av att utbyta kunskap över både föreningarna och grengruppernas gränser, och att dela den kunskap du har, med en annan. “Genom utbildning lägger vi grunden för fortsatt utveckling av den fina sprinttraditionen som finns i regionen”, skriver Peter Karlsson, grengruppsansvarig i Sprint/Häck. 

I ordförandes reflektioner berättar Jahja Zeqiraj om hur “förutsättningarna har ändrats månad för månad, vecka för vecka och dag för dag”, samtidigt som  GFIF’s tidigare Teamchef Henrik Eliasson skriver om “en väldigt positiv trend är att många föreningar har utbildat funktionärer under året” och att High Performance Elite, ett samarbete med Göteborg Stad och RF-SISU, precis har kommit igång, vilket innebär riktade resurser och stöd till utvalda elitaktiva och ledare. 

Med det sagt, finns nu Årsberättelsen 2021 uppe, för er, att läsa. 

För att läsa Årsberättelsen 2021, klicka här!

[ För att komma till handlingar för Årsmötet 2021, gå till Friidrottens Demokrati -> Årsmöte 2022. ]

“Örgryte IS Carl Bengtström satte annars tidigt ribban för kvällen genom ett suveränt lopp över 400 meter häck, i en hög intressant duell med irländske storstjärnan Thomas Barr” – Ur “Arrangemang”.

 

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!