Årsberättelsen 2021

“Att inte fatta beslut är ett beslut i sig” – Jahja Zeqiraj

Årsberättelsen 2021 – En reflektion genom pandemin.

De vita utrymmen mellan orden i Årsberättelsen 2021, väver samman sin alldeles egna berättelse om hur pandemin påverkat Göteborgs Friidrottsförbund genom alla led, från styrelsen möjligheter att leda förbundet, föreningarnas möjlighet att skapa arrangemang, klara sig ekonomiskt, till aktivas möjligheter att träna och tävla.

Men årsberättelsen innehåller också en kanske ännu starkare och tydligare röd tråd av styrka och engagemang och en vilja att stärka och utveckla varje grengrupp. “Svensk löpning har gjort sitt kanske bästa år någonsin”, skriver Johan Wettergren samtidigt som Parakommittéens arbete med att integrera Parafriidrott till Svensk Friidrott började sin resa.

Berättelsen speglar också värdet och vikten av att utbyta kunskap över både föreningarna och grengruppernas gränser, och att dela den kunskap du har, med en annan. “Genom utbildning lägger vi grunden för fortsatt utveckling av den fina sprinttraditionen som finns i regionen”, skriver Peter Karlsson, grengruppsansvarig i Sprint/Häck. 

I ordförandes reflektioner berättar Jahja Zeqiraj om hur “förutsättningarna har ändrats månad för månad, vecka för vecka och dag för dag”, samtidigt som  GFIF’s tidigare Teamchef Henrik Eliasson skriver om “en väldigt positiv trend är att många föreningar har utbildat funktionärer under året” och att High Performance Elite, ett samarbete med Göteborg Stad och RF-SISU, precis har kommit igång, vilket innebär riktade resurser och stöd till utvalda elitaktiva och ledare. 

Med det sagt, finns nu Årsberättelsen 2021 uppe, för er, att läsa. 

För att läsa Årsberättelsen 2021, klicka här!

[ För att komma till handlingar för Årsmötet 2021, gå till Friidrottens Demokrati -> Årsmöte 2022. ]

“Örgryte IS Carl Bengtström satte annars tidigt ribban för kvällen genom ett suveränt lopp över 400 meter häck, i en hög intressant duell med irländske storstjärnan Thomas Barr” – Ur “Arrangemang”.

 

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!