Friidrottskansliet

Verksamhetsutvecklare sökes

En verksamhetsutvecklare på deltid 25% sökes till Göteborg Friidrott

Göteborgs Friidrottsförbund och dess anslutna föreningar har drabbats hårt av pandemin. Utöver direkt påverkan som att inte ha möjlighet att bedriva verksamhet och evenemang, finns också en sekundär och stor negativ påverkan för Grengruppskommitéerna och Elit Göteborg.
För att komma igång igen med både utvecklingsarbete och de distriktsgemensamma aktiviteterna har Göteborgs Friidrottsförbund sökt återstartsmedel, särskilt avsatta till Specialdistriktsförbunden.
Riksidrottsförbundet genom Svensk Friidrott har beviljat riktade medel för en deltidstjänst på 25.%.
Därför söker vi nu dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling av specifikt Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg.

Friidrotten söker dig som vill driva utvecklingen av Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg

Grunden för ditt arbete är de mål och aktiviteter som återges i verksamhetsplanen.
En viktig och värdefull nyckel i ditt arbete är ett nära samarbete med tränare, ledare och anställda ute i våra föreningar.
Du blir en del i ett team på Friidrottskansliet. Ett team, där medarbetarna precis som du arbetar deltid, i kombination med en tjänst inom en förening eller aktivt idrottsutövande.
Teamet leds av Friidrottschefen och kommer 2022 att bestå av utbildningsansvarig, friidrottskoordinator,  kommunikatör/projektledare och dig!.

Ansvarsområdena är:

  • Att planera och genomföra Elit Göteborgs årliga aktiviteter och utvecklingsprojekt, i enlighet med Svensk Friidrotts målsättningar.
  • Att stödja, utveckla och hjälpa förbundets grengruppskommittéer med deras verksamhetsplaner. I ditt arbetet ingår administration och att förmedla informationen på goteborgfriidrott.se
  • Att samverka tätt och genomföra gemensamma aktiviteter med High Performance Göteborg och Riksidrottsuniversitetet [Som drivs av RF-SISU]. Svensk Friidrotts landslagsledare, Prestationscenter, Friidrottsgymnasiet men även universiteten, forskare och andra idrotter.

 

Vilka grundläggande kunskaper krävs för tjänsten?

För att läsa befattningsbeskrivningen, klicka här!

Inuti Befattningsbeskrivningen finner du kunskapskraven för tjänsten. 

Intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att höra från Dig!

Intervjuer med kvalificerade kandidater sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag är 23/12.
Skicka ditt CV tillsammans en personlig ansökan till henrik.eliasson@goteborgfriidrott.se

Har du en fråga? Vi svarar gärna!
Ring Henrik på telefon; 0704-353134

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.