Friidrottskansliet

Verksamhetsutvecklare sökes

En verksamhetsutvecklare på deltid 25% sökes till Göteborg Friidrott

Göteborgs Friidrottsförbund och dess anslutna föreningar har drabbats hårt av pandemin. Utöver direkt påverkan som att inte ha möjlighet att bedriva verksamhet och evenemang, finns också en sekundär och stor negativ påverkan för Grengruppskommitéerna och Elit Göteborg.
För att komma igång igen med både utvecklingsarbete och de distriktsgemensamma aktiviteterna har Göteborgs Friidrottsförbund sökt återstartsmedel, särskilt avsatta till Specialdistriktsförbunden.
Riksidrottsförbundet genom Svensk Friidrott har beviljat riktade medel för en deltidstjänst på 25.%.
Därför söker vi nu dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling av specifikt Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg.

Friidrotten söker dig som vill driva utvecklingen av Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg

Grunden för ditt arbete är de mål och aktiviteter som återges i verksamhetsplanen.
En viktig och värdefull nyckel i ditt arbete är ett nära samarbete med tränare, ledare och anställda ute i våra föreningar.
Du blir en del i ett team på Friidrottskansliet. Ett team, där medarbetarna precis som du arbetar deltid, i kombination med en tjänst inom en förening eller aktivt idrottsutövande.
Teamet leds av Friidrottschefen och kommer 2022 att bestå av utbildningsansvarig, friidrottskoordinator,  kommunikatör/projektledare och dig!.

Ansvarsområdena är:

  • Att planera och genomföra Elit Göteborgs årliga aktiviteter och utvecklingsprojekt, i enlighet med Svensk Friidrotts målsättningar.
  • Att stödja, utveckla och hjälpa förbundets grengruppskommittéer med deras verksamhetsplaner. I ditt arbetet ingår administration och att förmedla informationen på goteborgfriidrott.se
  • Att samverka tätt och genomföra gemensamma aktiviteter med High Performance Göteborg och Riksidrottsuniversitetet [Som drivs av RF-SISU]. Svensk Friidrotts landslagsledare, Prestationscenter, Friidrottsgymnasiet men även universiteten, forskare och andra idrotter.

 

Vilka grundläggande kunskaper krävs för tjänsten?

För att läsa befattningsbeskrivningen, klicka här!

Inuti Befattningsbeskrivningen finner du kunskapskraven för tjänsten. 

Intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att höra från Dig!

Intervjuer med kvalificerade kandidater sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag är 23/12.
Skicka ditt CV tillsammans en personlig ansökan till henrik.eliasson@goteborgfriidrott.se

Har du en fråga? Vi svarar gärna!
Ring Henrik på telefon; 0704-353134

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!