Friidrottskansliet

Verksamhetsutvecklare sökes

En verksamhetsutvecklare på deltid 25% sökes till Göteborg Friidrott

Göteborgs Friidrottsförbund och dess anslutna föreningar har drabbats hårt av pandemin. Utöver direkt påverkan som att inte ha möjlighet att bedriva verksamhet och evenemang, finns också en sekundär och stor negativ påverkan för Grengruppskommitéerna och Elit Göteborg.
För att komma igång igen med både utvecklingsarbete och de distriktsgemensamma aktiviteterna har Göteborgs Friidrottsförbund sökt återstartsmedel, särskilt avsatta till Specialdistriktsförbunden.
Riksidrottsförbundet genom Svensk Friidrott har beviljat riktade medel för en deltidstjänst på 25.%.
Därför söker vi nu dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling av specifikt Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg.

Friidrotten söker dig som vill driva utvecklingen av Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg

Grunden för ditt arbete är de mål och aktiviteter som återges i verksamhetsplanen.
En viktig och värdefull nyckel i ditt arbete är ett nära samarbete med tränare, ledare och anställda ute i våra föreningar.
Du blir en del i ett team på Friidrottskansliet. Ett team, där medarbetarna precis som du arbetar deltid, i kombination med en tjänst inom en förening eller aktivt idrottsutövande.
Teamet leds av Friidrottschefen och kommer 2022 att bestå av utbildningsansvarig, friidrottskoordinator,  kommunikatör/projektledare och dig!.

Ansvarsområdena är:

  • Att planera och genomföra Elit Göteborgs årliga aktiviteter och utvecklingsprojekt, i enlighet med Svensk Friidrotts målsättningar.
  • Att stödja, utveckla och hjälpa förbundets grengruppskommittéer med deras verksamhetsplaner. I ditt arbetet ingår administration och att förmedla informationen på goteborgfriidrott.se
  • Att samverka tätt och genomföra gemensamma aktiviteter med High Performance Göteborg och Riksidrottsuniversitetet [Som drivs av RF-SISU]. Svensk Friidrotts landslagsledare, Prestationscenter, Friidrottsgymnasiet men även universiteten, forskare och andra idrotter.

 

Vilka grundläggande kunskaper krävs för tjänsten?

För att läsa befattningsbeskrivningen, klicka här!

Inuti Befattningsbeskrivningen finner du kunskapskraven för tjänsten. 

Intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att höra från Dig!

Intervjuer med kvalificerade kandidater sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag är 23/12.
Skicka ditt CV tillsammans en personlig ansökan till henrik.eliasson@goteborgfriidrott.se

Har du en fråga? Vi svarar gärna!
Ring Henrik på telefon; 0704-353134

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.