Friidrottskansliet

Verksamhetsutvecklare sökes

En verksamhetsutvecklare på deltid 25% sökes till Göteborg Friidrott

Göteborgs Friidrottsförbund och dess anslutna föreningar har drabbats hårt av pandemin. Utöver direkt påverkan som att inte ha möjlighet att bedriva verksamhet och evenemang, finns också en sekundär och stor negativ påverkan för Grengruppskommitéerna och Elit Göteborg.
För att komma igång igen med både utvecklingsarbete och de distriktsgemensamma aktiviteterna har Göteborgs Friidrottsförbund sökt återstartsmedel, särskilt avsatta till Specialdistriktsförbunden.
Riksidrottsförbundet genom Svensk Friidrott har beviljat riktade medel för en deltidstjänst på 25.%.
Därför söker vi nu dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling av specifikt Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg.

Friidrotten söker dig som vill driva utvecklingen av Grengruppskommittéerna och Elit Göteborg

Grunden för ditt arbete är de mål och aktiviteter som återges i verksamhetsplanen.
En viktig och värdefull nyckel i ditt arbete är ett nära samarbete med tränare, ledare och anställda ute i våra föreningar.
Du blir en del i ett team på Friidrottskansliet. Ett team, där medarbetarna precis som du arbetar deltid, i kombination med en tjänst inom en förening eller aktivt idrottsutövande.
Teamet leds av Friidrottschefen och kommer 2022 att bestå av utbildningsansvarig, friidrottskoordinator,  kommunikatör/projektledare och dig!.

Ansvarsområdena är:

  • Att planera och genomföra Elit Göteborgs årliga aktiviteter och utvecklingsprojekt, i enlighet med Svensk Friidrotts målsättningar.
  • Att stödja, utveckla och hjälpa förbundets grengruppskommittéer med deras verksamhetsplaner. I ditt arbetet ingår administration och att förmedla informationen på goteborgfriidrott.se
  • Att samverka tätt och genomföra gemensamma aktiviteter med High Performance Göteborg och Riksidrottsuniversitetet [Som drivs av RF-SISU]. Svensk Friidrotts landslagsledare, Prestationscenter, Friidrottsgymnasiet men även universiteten, forskare och andra idrotter.

 

Vilka grundläggande kunskaper krävs för tjänsten?

För att läsa befattningsbeskrivningen, klicka här!

Inuti Befattningsbeskrivningen finner du kunskapskraven för tjänsten. 

Intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att höra från Dig!

Intervjuer med kvalificerade kandidater sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag är 23/12.
Skicka ditt CV tillsammans en personlig ansökan till henrik.eliasson@goteborgfriidrott.se

Har du en fråga? Vi svarar gärna!
Ring Henrik på telefon; 0704-353134

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4